Ode aan de dood

Ode aan de dood

maandag 24 mei 2010

Moonshine, made with love

Moonshine heeft 2 betekenissen. De eerste is de meest romantische. Maneschijn. Die zachte schimmering, die de wereld hult in een witte schijn, versterkt of verstoord door de straatlantaarns om ons heen. Ze is het licht dat geliefden naar huis leidt, die bescheiden vriend die ervoor zorgt dat je niet verdwaald, zelfs niet in de hulst van de nacht.

De tweede is zelf-gebrouwen alcohol. Vooral bekend door de drooglegging van 1917 in Amerika, staat het symbool voor rebellie. Weg met het strikte regime, tijd voor illegale drank. Het gevaar van de Moonshine was wel de toxische mengelingen waar men blind kan van worden.
Zijn naam krijgt hij van de smokkelaars die de drank in het midden van de nacht over de grens en door het land moesten smokkelen.

2 compleet verschillende definities, maar allebei met een zekere romantische waarde. En allebei passen ze bij deze site. Een mengeling van dingen uit mijn dagelijks leven, gemengd met romantiek en een poging tot een kritisch oog op onze maatschappij en onze visie op de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten